Onze Chargers, ofwel opladers, zijn geschikt om zowel de Cold Beams, de Cold Pod als de Cold Box op te laden. We leveren deze opladers in diverse vermogens en bieden twee uitvoeringen aan:

De accu’s kunnen ‘s nachts opgeladen worden, wanneer de stroom het voordeligst is. De oplaadtijd varieert tussen de 4 en 10 uur, afhankelijk van de capaciteit van de Charger en de resterende capaciteit dat nog in de koude accu’s aanwezig is.

Wil je weten welk systeem je nodig hebt? Gebruik dan onze rekentool en wij sturen je binnen 24 uur een advies, inclusief het gewicht aan boord en prijs.

Off Board Charger

Deze oplader blijft op de thuisbasis. Tijdens het opladen wordt de Charger via een snelkoppelingssysteem aan de koude accu gekoppeld en aangesloten op een stopcontact dat reguliere krachtstroom (380V) levert.

Specificaties en voordelen 

  • De oplader blijft op de thuisbasis. Hierdoor kunnen 1 tot 4 voertuigen tegelijk worden opladen. Dit bespaart tijd, ruimte en geld.
  • Omdat deze oplader op de thuisbasis blijft, wordt aan boord ruimte en gewicht bespaard.
  • Makkelijk in onderhoud dat overdag kan plaatsvinden wanneer het voertuig zijn ronde doet.
  • Geen dynamische belasting en trillingen, aangezien de Charger op één plek blijft staan.
  • De snelkoppeling is lekvrij waardoor geen koelvloeistof kan lekken bij aan- en afkoppelen.
Case 8 remote-charger-FE (1)
Off Board Charger
BoTemp refrigeration systems
Snelkoppelingssysteem Off Board Charger

On Board Charger

Bij deze toepassing bevindt de oplader zich aan boord van het voertuig dat een rechtstreekse verbinding heeft met de accu. De Charger wordt periodiek aangesloten op het elektriciteitsnetwerk zodat de koude accu’s met krachtstroom (380V) opgeladen kunnen worden.

Het grote voordeel van deze vorm van opladen is dat de koude accu’s altijd opgeladen kunnen worden, waar het voertuig zich ook bevindt. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact met krachtstroom.

case 3 Van Zelst OBcharger z_w
On Board Charger (undermount)
190909 Hanos Charger detail
On Board Charger (overcab)