Onze koele belofte

Wij bieden een betrouwbare koelketen, de zogenaamde cold chain, van producent tot eindgebruiker. Met onze innovatieve koelsystemen garanderen wij de temperatuur van de vracht zoals bederfelijke levensmiddelen, farmaceutische of chemische producten.

Daarnaast verhoogt onze lichtgewicht koeloplossing het laadvermogen en dat levert weer hogere inkomsten voor u op.

Wat maken we?

De kern van onze technologie is uniek; thermische energie opslaan met behulp van Phase Change Material (PCM), onze gepatenteerde formule. Wij gebruiken het in onze oplaadbare koudeopslagsystemen, die we hebben samengesteld op basis van uw specificaties.

Door de toepassing op te laden bevriest de PCM. Het zorgt ervoor dat de laadruimte tijdens de operatie gekoeld wordt, door de gegenereerde warmte te absorberen. We ontwerpen onze koelsystemen zo dat de temperatuur in de laadruimte gedurende de hele operatie gehandhaafd blijft. Dit kunnen enkele uren tot meerdere dagen zijn.

We produceren dat wat u nodig heeft om uw doel te bereiken. Een veel gevraagde temperatuurconfiguratie is de -33°C samenstelling, die wordt ingezet om diepgevroren producten te koelen of wanneer u een variabel instelbare temperatuur wenst. De -11°C samenstelling wordt gebruikt wanneer er ‘gewoon’ gekoeld moet worden en ook veel toegepast.

productportfolio

Cold Battery

BoTemp Cold Battery

Een oplaadbaar koudeopslagsysteem met een variabele temperatuurinstelling. De Battery wordt meestal buiten de laadruimte gemonteerd.

Cold Beams

BoTemp cold beams

Een oplaadbaar koudeopslagsysteem met een van tevoren bepaalde, vaste temperatuur. De Beams worden aan het plafond of aan de wand van de laadruimte gemonteerd.

Oplaadsystemen

BoTemp Remote charger

We hebben twee types koelsystemen: remote of on board. Ze zijn toepasbaar voor het opladen van zowel de Cold Battery als de Cold Beams in mobiele toepassingen, denk aan voertuigen of containers of in stationaire toepassingen zoals vrieshuizen.

Toepassingen

Onze oplossingen sluiten bijzonder goed aan op de eisen voor stadsdistributie, maar ook op bepaalde lange afstand transportvoorwaarden en specifieke container toepassingen. Toepasbaar op alles, zoals thuisbezorging via bestelwagens, in bakwagens, bij meerdere laad- en losmomenten, trailer transport en nog veel meer.

Naast mobiele toepassingen, heeft onze PCM-technologie belangrijke voordelen voor stationaire toepassingen zoals koelhuizen, datacentra en commerciële gebouwen. Onze thermische energie-opslagcapaciteit is zeer geschikt als back-up systeem in geval van storingen en energie-uitval. Het kan ook worden gebruikt als een buffer voor energiebeheer systemen.

De voordelen

  • Lage Total Cost of Ownership
  • Geen emissies
  • Geluidloos
  • Lage onderhouds- en reparatiekosten
  • Eenvoudig in gebruik
  • Duurzaam

Vanwege de steeds strenger wordende milieuwetgeving, evenals toenemende lokale regelgeving, neemt de vraag naar onze producten sterk toe. Ze zijn immers milieuvriendelijk, onderhoudsvrij en eindeloos oplaadbaar. Kortom, het groene alternatief op bestaande koelsystemen. Onze klanten gebruiken de BoTemp oplossingen al meer dan 20 jaar. Wanneer de voertuigen aan vervanging toe zijn, kunnen we de bestaande produkten in de nieuwe voertuigen installeren.

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze systemen. Door nieuwe innovatie is de oplaadtijd verkort en de koude-afgifte 30% langer. De meeste van deze verbeteringen kunnen worden geïntegreerd in bestaande systemen.

Energieinvesteringsaftrek (EIA)

Onze PCM-producten komen in aanmerking voor de EIA. Deze aftrek levert u een gemiddelde besparing van circa 14% op uw investering. EIA is een fiscale regeling die valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Financiën en Economische Zaken. De Belastingdienst en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (onderdeel van het ministerie van EZ) voeren deze regeling uit.

De overheid heeft een speciale brochure uitgegeven. Op bladzijde 51 van dit document ziet u dat onze producten op basis van PCM hiervoor in aanmerking komen.

BoTemp cold beams