De BoTemp koude accu’s zijn opgebouwd rond de beproefde Phase Change Material (PCM) technologie. Hierbij PCM is sprake van een vast smeltpunt en wordt ook wel een eutectisch systeem genoemd. Bij deze technologie wordt gebruik gemaakt van de thermische opslagcapaciteit bij faseovergang. Bij overgang van een vloeibare naar een vaste fase wordt extra energie opgenomen. BoTemp heeft de PCM-eigenschappen geoptimaliseerd voor verschillende temperaturen en in een gel toegepast. Deze gel sedimenteert niet en heeft een constante opslagcapaciteit, ook na 20 jaar gebruik.

De bevroren gel in de koude accu geeft tijdens de operatie koude af aan de laadruimte door de gegenereerde warmte te absorberen.

We leveren 3 soorten koude accu’s. 

Onze systemen zijn flexibel op te bouwen en bestaan uit schakelbare units. In overleg met jou stellen we vast welke maatvoering en type systeem het meest geschikt is. Aan de hand van de operationele randvoorwaarden, bepalen we het benodigde koelvermogen van het systeem. Zo spelen de gewenste temperatuur en de aard van de lading, aantal deuropeningen per operatie, de isolatiewaarde van de laadruimte, de standaard buitentemperatuur en de oplaadtijd een rol bij het vaststellen welk systeem het beste bij je wensen aansluit.

Wil je weten welk systeem het beste bij je past? Gebruik dan onze rekentool en wij sturen je binnen 24 uur een advies.

Cold Beams

De Cold Beam is een oplaadbare koude accu met een van tevoren bepaalde, vaste temperatuur. Deze speciaal ontwikkelde buizen zijn gemaakt van kunststof en zijn gevuld met onze gepatenteerde gel-formule. Door de Beams lopen roestvrijstalen buizen waardoor een koudedrager wordt geleid dat de gel tijdens het opladen doet stollen.

Gedurende het operationele gebruik stralen de Beams gelijkmatig koude aan de laadruimte af. Afhankelijk van wat je wilt kunnen de Beams aan het plafond of aan de wand van de laadruimte gemonteerd worden.  

Bij het koelen van gevoelige producten is een nauwkeurige temperatuurregeling wenselijk. In dat geval kan optioneel een thermostaat gestuurde ventilator geïnstalleerd worden die de laadruimte op de ingestelde temperatuur houdt.

Specificaties

 • Geschikt bij een van tevoren bepaalde, vaste temperatuur.
 • Koelen van circa 0ºC tot 5ºC.
 • Vriezen van circa -18ºC tot -25ºC.
 • Andere temperaturen zijn op aanvraag mogelijk, van -40ºC tot +15ºC.
 • Tijdens de stops blijven de Beams gewoon geluidloos koude leveren. Ook bij voertuigen met een start/stop systeem blijft bij stilstand de koude-afgifte onafgebroken doorgaan.
 • Geschikt voor een single-temp (een enkele) laadruimte of multi-temperatuur laadruimtes (twee of meer gescheiden laadruimtes in een voertuig met elk een eigen temperatuur).
 • Geschikt voor bestelwagens, bakwagens en containers.
BoTemp Cold Beams
Cold Beams gemonteerd aan zowel het plafond als de kopwand
Interior Van z_w
Cold Beams gemonteerd aan het plafond

Cold Pod

De Cold Pod is een accu met een variabel instelbare temperatuur, waarbij we onze Cold Beams hebben opgesloten in een omkasting met luchtkanalen. Dit plug-and-play systeem kan eenvoudig aan het plafond van het voertuig of tegen de kopwand worden gemonteerd, of eventueel bovenop het voertuig worden geplaatst. In de Pod zijn ventilatoren en kleppen geplaatst die de kou geforceerd in het juiste compartiment van de laadruimte brengen. Om te voorkomen dat het te vochtig in het voertuig wordt en koude verloren gaat, slaat de ventilator uit zodra de deur naar de laadruimte wordt geopend.

Het grote voordeel van dit systeem is dat de temperatuur variabel in te stellen is.

Specificaties

 • Geschikt voor variabel instelbare temperaturen.
 • Koelen van circa 0ºC tot 5ºC.
 • Vriezen van circa -18ºC tot -25ºC.
 • Tijdens de stops blijft de Pod gewoon geluidloos koude leveren. Bij een start/stop systeem slaan de ventilatoren niet af bij stilstand zodat de koude afgifte niet onderbroken wordt.
 • Geschikt voor een single-temp (een enkele) laadruimte, multi-temperatuur laadruimtes (twee of meer gescheiden laadruimtes in een voertuig met elk een andere temperatuur) of voor laadruimtes die variëren in temperatuur.
 • Geschikt voor kleine bestelwagens, bakwagens en containers.
Pod for Van z_w
Cold Pod gemonteerd aan het plafond
Pod on top z_w
Cold Pod gemonteerd bovenop het voertuig

Cold Box

Deze type koude accu heeft een variabel in te stellen temperatuur en wordt altijd buiten de laadruimte gemonteerd. Deze zeer goed geïsoleerde koude accu is gevuld met onze gepatenteerde gel-formule. Door de Box wordt een koudedrager geleid dat de gel tijdens het opladen doet stollen. De gel slaat de kou op en geeft deze geleidelijk af waardoor de vooraf ingestelde temperatuur enkele dagen kan worden gehandhaafd.

De Cold Box heeft een groot temperatuurbereik dat bovendien regelbaar is, wat het een het flexibel systeem maakt. De laadruimte moet de ene dag bijvoorbeeld een temperatuur van -18ºC hebben terwijl dat de andere dag +4ºC moet zijn. In de laadruimte bevindt zich (per compartiment) een verdamper die de koude uit de Box haalt. Een thermostaat stelt de exacte temperatuur in. Om ervoor te zorgen dat het niet te vochtig wordt in het voertuig en er niet te veel koude verloren gaat, slaat de verdamper af zodra de deur naar de laadruimte wordt geopend.

De Box kan in vrijwel elke gewenste vorm geproduceerd worden en is een veelzijdige oplossing voor de distributie van temperatuur gecontroleerde goederen.

Specificaties

 • Geschikt voor variabel instelbare temperaturen.
 • Koelen van circa 0ºC tot 5ºC.
 • Vriezen van circa -18ºC tot -25ºC.
 • Tijdens de stops blijft de Cold Box gewoon geluidloos koude leveren. Bij een start/stop systeem slaan de verdampers niet af bij stilstand zodat de koude afgifte niet onderbroken wordt.
 • Dit systeem heeft een groot temperatuurbereik dat bovendien regelbaar is. Met name geschikt voor laadruimten die moeten kunnen variëren in temperatuur.
Huuskes Cold Battery z:w
De Cold Box wordt altijd buiten de laadruimte gemonteerd
BoTemp
De Cold Box is ideaal voor variabel in te stellen temperaturen