Introductie

Onze markt beslaat voornamelijk voertuigen tussen de 3.5 en 18 ton omdat zij het meest van de voordelen die onze systemen bieden profiteren.

  • Lage Total Cost of Ownership
  • Gegarandeerde temperatuurcontrole
  • Geen emissies en geluid
  • Eenvoudig in gebruik en onderhoud

Wij maken we onderscheid in verschillende type gebruikers en spelen in op hun specifieke vraagstukken. Hieronder leest u meer over onze mobiele toepassingen.

Stationaire oplossingen

Naast mobiele toepassingen groeit de groep afnemers die stationaire toepassingen zoekt om te koelen. Het gaat hier om gebouwkoeling zoals vries- en koelhuizen, data centers, kantoren, winkels of woningen. Deze oplossing is niet alleen goedkoper en duurzamer dan traditionele koelsystemen, maar is ook geschikt als back-up systeem in geval van een stroomstoring of om extra koelcapaciteit te bieden tijdens warme dagen. Het vervangt de traditionele en vaak dure installaties.

Producenten, groothandelaren en detailhandel

Onder deze groep klanten vallen producenten, groothandelaren en detailhandel op het gebied van levensmiddelen, bloemen en planten, chemicaliën en farmaceutische producten.

Voor hem is het belangrijk dat de lading een constante temperatuur heeft tijdens transport. Daarnaast heeft een milieuvriendelijk systeem zijn duidelijke voorkeur. Omdat veel koelsystemen nog steeds CO2 uitstoten en bovendien veel geluidsoverlast geven, worden vrachtwagens en bestelwagens in binnensteden steeds vaker geweigerd.

Kortom, hij wil een betaalbaar, schoon en betrouwbaar koelsysteem, dat bovendien voldoet aan de milieuwetgeving.

Onze oplossing
Het BoTemp systeem garandeert de cold chain voor gekoelde en diepgevroren producten en reduceert uw CO2 voetafdruk. Aangezien een BoTemp systeem geen energie-input vraagt tijdens de operatie, heeft u een stil en schoon koelsysteem dat voldoet aan de emissieregelgeving.

BoTemp refrigeration systems

Bouwers

Onder bouwers vallen carrosseriebouwers, integrators, koelinstallateurs, container leveranciers en truck dealers.

Voor de bouwer is het belangrijk dat hij aan de vraag van de klant kan beantwoorden. Die vraagt om duurzame en betaalbare koelsystemen en dan met name gecombineerd met elektrische voertuigen.

De volledige accucapaciteit van het elektrische voertuig mag alleen voor het transport zelf worden aangewend en kan niet ook nog eens voor het koelen van de vracht worden ingezet. De meeste duurzame koelproducten zijn echter duur en zwaar, nemen veel ruimte in en hebben zware accu’s nodig.

Onze oplossing
Met de Remote Refrigeration Charger van BoTemp wordt het koelsysteem ’s nachts opgeladen. Tijdens de operatie is geen extra accucapaciteit nodig. Omdat de Charger op de thuisbasis achterblijft, wordt het laadvermogen vergroot.

BoTemp refrigeration systems

Transporteurs

Onder deze groep klanten vallen verladers en transporteurs voor weg-, water- en railtransport.

Hij wil zo min mogelijk wachttijden en vraagt een flexibel in te zetten koelsysteem, omdat ladingen nu eenmaal regelmatig wisselen en de temperatuur in de laadruimte eenvoudig aangepast moet kunnen worden. De koelsystemen moeten zowel in aanschaf als in onderhoud betaalbaar zijn en eenvoudig te bedienen.

Omdat veel koelsystemen nog steeds CO2 uitstoten en bovendien veel geluidsoverlast geven, worden transporteurs in binnensteden vaak geweigerd. Daarnaast kost het onderhoud aan het koelsysteem veel tijd, waardoor het voertuig niet optimaal kan worden ingezet.

Onze oplossing
BoTemp levert een variabel instelbaar koelsysteem dat niet vervuilend is en weinig of geen geluid maakt, waarmee het een ideale oplossing is voor binnenstedelijke leveringen. Het systeem is in aanschaf niet duurder dan reguliere systemen en vraagt nauwelijks onderhoud, waardoor de exploitatiekosten laag zijn.

BoTemp refrigeration systems